Home / Blog / Een handige guide voor het kopen van uw eerste huis

Een handige guide voor het kopen van uw eerste huis

Bent u als starter van plan om uw eerste huis te kopen? Met deze guide bereid u zich goed voor om te weten wat u allemaal te wachten staat tot aan het tekenen van de akte bij de notaris.

Het proces rondom het kopen van uw eerste huis

Bij het kopen van uw eerste huis komt veel kijken. De druk op de huizenmarkt, de beschikbare huizen in de wijk waar u graag zou willen wonen en een eventuele studieschuld of juist een bijdrage van uw ouders. Al deze factoren beïnvloeden de hoogte van uw hypotheek. Als starter kunt u gebruik maken van de startershypotheek. Hiermee heeft u verschillende voordelen die u kunnen helpen tijdens het gehele proces.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het proces rondom het kopen van uw eerste huis begint bij de oriëntatie op de woningmarkt. Vaak kijken starters op het internet naar beschikbare huizen. Wanneer het perfecte huis is gevonden volgt een bod op het huis. Wanneer het bod is geaccepteerd moet een koopcontract worden opgesteld door de verkoper. Wees altijd waakzaam en lees het koopcontract goed door, let vooral goed op of alle ontbindende voorwaarden zijn beschreven. Hierna moet zo snel mogelijk een hypotheek worden geregeld en worden aangevraagd. Let goed op bij het aanvragen van een hypotheek op de verschillende hypotheek rentes. Deze hebben namelijk invloed op de prijs die u maandelijks betaald tijdens de gehele looptijd van uw hypotheek. Een hypotheekadviseur kan u altijd meer vertellen over een annuïteiten, lineaire of aflossingsvrije hypotheek. Bij het aanvragen van uw hypotheek moet u de verstrekker kunnen aantonen dat u het bedrag over de looptijd van de hypotheek kan betalen. Hiervoor zijn verschillende documenten nodig, zoals het getekende koopcontract, een salarisstrook en een identiteitsbewijs. Wanneer de hypotheek rond is, staat u nog slechts een belangrijke afspraak te wachten, namelijk de afspraak met de notaris. De notaris stelt de hypotheekakte op en controleert de identiteit van de kopers en verkopers. Na het ondertekenen van de eigendomsakte en hypotheekakte bent u de eigenaar van uw nieuwe woning. Wij wensen u veel succes met het kopen van uw woning. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*