Home / Blog / Kinderen bezighouden onder werktijd
speelgoed

Kinderen bezighouden onder werktijd

Nu de coronacrisis voortduurt, vragen veel ouders zich af hoe zij werk en prive nog langer met elkaar kunnen combineren. Vooral nu het er op lijkt dat de scholen voorlopig nog langer gesloten blijven, is het voor ouders moeilijk om thuis te werken terwijl de kinderen ook rondlopen. Hoewel de druk van wanhopige ouders stijgt, is er nog geen oplossing voor dit probleem. Anders dan wanneer je kind recht heeft op de noodopvang, zal je toch zelf je kinderen thuis bezig moeten houden. Onder schooltijd lukt dat vaak nog aardig door de online lessen, maar daarbuiten is het vaak lastiger. Door middel van speelgoed, luisterboeken en ander vermaak kan je er toch voor zorgen dat je kind bezig blijft terwijl jij aan het werk bent.

Laat je kinderen een hut bouwen

Veel kinderen vinden het leuk om actief bezig te zijn. Buiten hutten bouwen zonder dat je er bij bent is niet verstandig met jonge kinderen. Als alternatief kan je je kinderen natuurlijk ook binnen een hut laten bouwen! Door het gebruik van kussens, meubels en karton kunnen kinderen een fantastische hut bouwen. Daarnaast zijn kinderen hier vaak voor een langere periode zoet mee! 

Maak een poule met andere ouders

Als je onder werktijd geen tijd hebt om met de kinderen dingen te doen, is het ook een idee om contact te leggen met andere ouders. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken om de kinderen eens per week bij een ander gezin te laten spelen. In ruil neem jij dan de kinderen van de ouder bijvoorbeeld ook een dag in huis. Fijn hier aan is ook dat kinderen op deze manier ook nog sociaal bezig zijn en je op de dagen dat de kinderen niet thuis zijn jij zelf rustig door kan werken. 

Educatief speelgoed

Je kind kan je natuurlijk de hele dag laten plaatsnemen achter de televisie of een ander elektronisch apparaat. Hierdoor wordt het brein van kinderen alleen nauwelijks uitgedaagd. Dit is erg zonde, want er bestaat zoveel speelgoed dat leuk is voor het kind, maar waardoor deze ook nog wat opsteekt. Ga daarom eens op zoek naar speelgoed dat past bij de fase van je kind. Peuter speelgoed dat bijvoorbeeld bestaat uit het bouwen van een toren, of baby speelgoed met geluiden en verschillende kleuren. Kinderen zijn daarnaast ook minder snel verveeld als zij uitgedaagd worden met speelgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*